Marah Abu Mohsen (11)

Marah Abu Mohsen (11) overleefde alle Gaza-oorlogen en vertelde op 25 augustus 2015 aan DCI Palestine haar verhaal:

Op 1 augustus 2014 waren de straten van Rafah druk bevolkt. De inwoners van het Palestijnse stadje in Gaza aan de grens met Egypte durfden eindelijk naar buiten omdat zij dachten dat om 8 uur in de ochtend een 72-urige wapenstilstand zou beginnen. Maar die wapenstilstand kwam niet, omdat het Israëlische leger en Palestijnse strijders slaags raakten. Eén Israëlische soldaat werd krijgsgevangen gemaakt. Binnen een uur startten de Israëli’s met een tegenaanval.

“Het maakt niet uit wat we proberen om te vergeten, mijn vriendinnen en ik hebben het toch steeds weer over de oorlog omdat we het allemaal mee hebben gemaakt,” zei Marah. “Ik kan niet vergeten hoe ik stond te beven en gillen samen met Rama onder de trappen, terwijl het lawaai van de bommen om ons heen bulderde”. Het huis van Marah werd beschadigd en tot op heden is het nog niet gerepareerd. Ook daardoor moet Marah nog elke dag aan de bombardementen denken en aan de dag dat zij haar zus Aseel verloor. “We sliepen in dezelfde kamer,” zei ze, “maar haar bed is nu leeg.”

Marah’s vader wil graag een nieuw huis kopen in het centrum van Rafah zodat ze niet meer aan de frontlinie wonen als er een nieuwe oorlog uitbreekt.

Steun ons

Giften worden besteed aan het werk van DCIP en steun voor kinderrechten door juridische dienstverlening, door mensenrechtenrapportages en door het ontwikkelen en uitvoeren van campagnes om kinderen in Palestina een stem te geven.

Steun ons