Foto: Ryan Rodrick Beiler / Shutterstock.com
Foto: Ryan Rodrick Beiler / Shutterstock.com

Bang voor bonzen op de deur

De afgelopen maanden zijn veel Palestijnse kinderen slachtoffer geworden van de Israëlische bezetting van Palestina. Sinds 5 oktober 2015 zijn er 36 kinderen gedood door Israëlische troepen en er zijn honderden Palestijnse kinderen opgepakt. Meer dan de helft van alle kinderen wordt ’s nachts gearresteerd en slechts 9% van de kinderen ontving een dagvaarding om te verschijnen voor een Israëlisch militair hof. Na arrestatie door het leger worden de kinderen vaak met geweld of onder de dreiging van honden afgevoerd en opgesloten. Het is daarna volstrekt onduidelijk wat hen te wachten staat. Soms krijgen de kinderen jarenlange straf voor het gooien van stenen of komt er geen aanklacht maar wel een straf.

Palestijnse kinderen zijn bang voor bonzen op de deur. Zie hier het filmpje van DCIP en Warchild over kinderen in Jeruzalem die bang zijn van de kolonisten en de soldaten.

Samen met de leden van de Nederlandse coalitie voor Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap vraagt Tadamun aandacht voor de voortdurende schendingen van de rechten van Palestijnse kinderen. Deze schendingen staan in contrast met het VN-Verdrag inzake de Rechten van het Kind dat Israël in 1991 heeft geratificeerd.

Op 18 februari a.s. zal de Vaste Kamer Commissie voor Buitenlandse Zaken een gesprek hebben met een delegatie van de Commissie Buitenlandse Zaken en Veiligheid van het Israëlische parlement. De leden van de Nederlandse coalitie voor Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap schreven een brief aan de Nederlandse Tweede Kamer waarin wij onze zorgen uiten. Lees de brief hier.

 

Steun ons

Giften worden besteed aan het werk van DCIP en steun voor kinderrechten door juridische dienstverlening, door mensenrechtenrapportages en door het ontwikkelen en uitvoeren van campagnes om kinderen in Palestina een stem te geven.

Steun ons