Dit is geen manier om kinderen te behandelen: nieuw rapport van DCIP over Palestijnse kinderen in Israëlische detentie

No Way to Treat a Child report photo

Vele generaties Palestijnse kinderen zijn opgegroeid onder een wrede militaire bezetting door Israël. Deze bezetting duurt al bijna 50 jaar. Eind 2015 werden er meer kinderen dan ooit slachtoffer van geweld. Israël is het enige land ter wereld dat systematisch kinderen arresteert en verhoort, vaak zonder gedegen bewijs, vaak zonder hun ouders en vaak zonder adequate juridische ondersteuning. Elk jaar worden honderden Palestijnse kinderen veroordeeld door een Israëlische militaire rechter, zonder dat zij profiteren van de basis rechten die Israëlisch kinderen wel hebben.

“Jaar na jaar zien we dat kinderen geen eerlijk proces krijgen en dat de situatie voor deze kinderen niet verbetert. Hierdoor schenden het Israëlische leger, de politie en de rechtbank systematisch kinderrechten,” zegt Khaled Quzmar, directeur Defense for Children International Palestine.

Op 1 januari 2016 zaten er meer dan 400 Palestijnse kinderen in een Israëlische gevangenis.

Driekwart van deze kinderen werd tijdens hun arrestatie mishandeld.

Abdel-Fatah Ouri (17 jaar) werd 45 dagen in isolatie gehouden door de Israëlische autoriteiten.

De situatie van Palestijnse kinderen verdient meer aandacht. Net als voor alle andere kinderen is het ook voor Palestijnse kinderen belangrijk om te weten dat er mensen zijn die achter hen staan. Het nieuwe rapport van Defense for Children International Palestine beschrijft de situatie van Palestijnse kinderen in Israëlische detentie en is gebaseerd op 429 getuigenverklaringen. In het rapport worden de omstandigheden van Palestijnse kinderen in detentie beschreven, zoals de slechte behandeling, de rol van hun medegevangenen, het gebrek aan onderwijs in de gevangenis of het feit dat Israël geen voedsel of tandenborstels vergoed voor de Palestijnse gevangenen.

Dima (12) hoopt op 24 april 2016 vrij te komen…

Steun ons

Giften worden besteed aan het werk van DCIP en steun voor kinderrechten door juridische dienstverlening, door mensenrechtenrapportages en door het ontwikkelen en uitvoeren van campagnes om kinderen in Palestina een stem te geven.

Steun ons