29 Mei 2016, de getuigenis van een veertienjarige jongen M.G. uit Hebron aan een van B’Tselems reporters:

Het was al donker. Ik speelde buiten met 2 vriendjes en met mijn broer. De ene is 7 jaar en de andere is 10 jaar en mijn broer is 11 jaar oud. Opeens werden we omsingeld door Israëlische jeeps en soldaten. Tien soldaten sprongen uit de jeep en hielden ons vast. De anderen sloten de weg af richting Kiryat Arba (de nederzettingen, red.) De soldaten zeiden dat we tegen de muur moesten staan. We waren bang, omdat het zoveel soldaten waren en omdat ze ons vast hielden.

Na 10 minuten kwamen de andere soldaten terug. Zij hadden ook kinderen bij zich. Een van de soldaten greep naar N. die 7 jaar oud is. We moesten ongeveer 15 minuten wachten. Toen vroegen ze ons wie er stenen had gegooid naar een Israëlische bus die langs was gereden? De soldaten namen foto’s van ons, de een na de ander. Toen zeiden ze dat we naar huis mochten gaan.

Het is niet de eerste keer dat Palestijnse kinderen worden gefotografeerd, zo meldt B’Tselem op haar website. Vaker zijn kinderen in huis gefotografeerd, meestal in het bijzijn van hun ouders. Nog niet eerder gebeurde dit op straat op zo’n grote schaal.

Hier zie je de film.

Steun ons

Giften worden besteed aan het werk van DCIP en steun voor kinderrechten door juridische dienstverlening, door mensenrechtenrapportages en door het ontwikkelen en uitvoeren van campagnes om kinderen in Palestina een stem te geven.

Steun ons