United Civilians for Peace samen met Tadamun openen maandag 26 september 2016 om 13 uur een fototentoonstelling op het ISS, Kortenaerkade 12, Den Haag.gaza-exhibit-meisje-turnoefening-op-de-grond

De foto’s vertellen het verhaal hoe Israëls “separation policy” de levens van de mensen in Gaza beïnvloedt. De tentoonstelling wordt geopend door Ghada Shunu, Oxfam Novib collega uit Gaza. Tadamun zal spreken over het lot van de kinderen.

Vanaf het begin van de jaren 90 in de vorige eeuw, introduceerde de Israëlische overheid allerlei maatregelen die het vrije verkeer tussen de Westbank en Gaza steeds verder inperkten. In de jaren negentig werd een hek om Gaza geplaatst en vanaf 2002 werd een muur rondom de Westbank gebouwd. Gaza is nu omsingeld en wordt door het leger belegerd. De mensen kunnen niet zonder speciale toestemming via Israël naar de Westbank reizen; die toestemming wordt echter mondjesmaat gegeven. Ook de grens met Egypte is vaak dicht.  de Gazanen zitten opgesloten in een klein dichtbevolkt stukje land, en leven onder abominabele omstandigheden.

De Palestijnse gebieden staan nu al bijna 50 jaar onder Israëls militaire bestuur. De Westbank, Oost-Jeruzalem, en Gaza vormen nu drie gescheiden delen. Israël verdeelt en beheerst deze gebieden. Dit beleid leidt tot de scheiding tussen de mensen in Gaza, Oost Jeruzalem en de Westbank en tot politieke, sociale en economische fragmentatie van de Palestijnse bezette gebieden. Dit beleid heeft een verwoestende impact op de levens van de mensen die daar wonen.

Steun ons

Giften worden besteed aan het werk van DCIP en steun voor kinderrechten door juridische dienstverlening, door mensenrechtenrapportages en door het ontwikkelen en uitvoeren van campagnes om kinderen in Palestina een stem te geven.

Steun ons