Ameer Abu Snehneh 2016

Most Wanted

Palestijnse mensenrechtenorganisaties rapporteren over toenemende druk van het Israëlische leger op Palestijnse kinderen. Recent publiceerde Addameer een factsheet over Palestijnse kinderen uit Oost-Jeruzalem die, net als hun neven en nichten in de Westbank, Most Wanted zijn. Er zitten 75 Palestijnse kinderen uit Jeruzalem in hechtenis. Addameer beschrijft hoe de arrestaties, de ondervragingen, de opsluiting of het huisarrest gevolgen hebben voor het welzijn van de kinderen.

Gevolgen

Murad Amro, klinisch psycholoog bij het Palestinian Counseling Center, zegt hierover dat Palestijnse kinderen die met militair geweld te maken hebben gehad of in huisarrest zijn geplaatst, zich nergens meer veilig voelen. Dat heeft een grote impact op hun sociale en psychische ontwikkeling.

De praktijk van arrestaties en detentie van Palestijnse kinderen in Jeruzalem is onderdeel van een groter beleid dat de Palestijnse bevolking onderdrukt, zo concludeert Addameer. Ook Tadamun ziet dat de wreedheden tegen kinderen zeer veel voorkomen en nam de volgende getuigenenissen op op video:

In een kort You Tube filmpje zie je Ameer Abu Snehneh (17) die getuigt hoe hij en zijn vrienden doelwit zijn van het Israëlische leger.

Ameer Abu Snehneh 2016

De Vlaamse Willem, die in het Palestijnse vluchtelingenkamp Aida vrijwilligerswerk doet, getuigt over de nachtelijke invallen waarbij kinderen worden opgepakt.

In het rapport van Defense for Children International Palestine No Way to Treat a Child staan nog veel meer getuigenissen van Palestijnse kinderen. Palestijnse kinderen zijn doelwit van Israels leger en politie en kunnen nergens terecht voor het onrecht dat hen wordt aangedaan.

Steun ons

Giften worden besteed aan het werk van DCIP en steun voor kinderrechten door juridische dienstverlening, door mensenrechtenrapportages en door het ontwikkelen en uitvoeren van campagnes om kinderen in Palestina een stem te geven.

Steun ons