Ahed Tamimi december 2017

Op 19 december 2017 sloeg Ahed Tamimi (16) een Israëlische sodaat met haar hand in zijn gezicht. Ze was boos, omdat haar neef Mohammed (15) enkele dagen daarvoor in zijn hoofd was geschoten en ze protesteert tegen de bezetting van Israël van Palestijns gebied. Enkele dagen later werd Ahed samen met haar moeder, Nariman Tamimi en nicht Nour Tamimi midden in de nacht opgepakt en meegenomen naar een detentiecentrum.

   

Ahed werd hardhandig ondervraagd, zo zeggen haar ouders. Later is zij naar gevangenis in Israël getransporteerd. Het transport van gevangenen naar het land van de bezetter is een oorlogsmisdaad, volgens het Rode Kruis.

Amnesty International en Human Rights Watch voeren campagne voor de zaak van Ahed Tamimi en vragen om haar onmiddellijke vrijlating.

“Niets dat Ahed Tamimi heeft gedaan, kan de aanhoudende detentie van een 16-jarig meisje rechtvaardigen. De Israëlische autoriteiten moeten haar onverwijld vrijlaten. Door het vastleggen van een ongewapende tienermeisje’s aanval op twee gewapende soldaten die beschermende kleding dragen, laat het beeldmateriaal van dit incident zien dat zij geen daadwerkelijke bedreiging vormt en dat haar straf overduidelijk onevenredig is,” zei Magdalena Mughrabi, adjunct-directeur voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika bij Amnesty International.

Actie, schrijf een brief voor Ahed

Je kunt Ahed een brief schrijven en haar een hart onder de riem steken:

Ahed Tamimi
HaSharon Prison
Ben Yehuda, P.O. Box 7
40 330 Israël

 

Steun ons

Giften worden besteed aan het werk van DCIP en steun voor kinderrechten door juridische dienstverlening, door mensenrechtenrapportages en door het ontwikkelen en uitvoeren van campagnes om kinderen in Palestina een stem te geven.

Steun ons