Foto: Ryan Rodrick Beiler / Shutterstock.com

Heb jij de indruk dat het conflict tussen de Palestijnen en Israël ingewikkeld is?

Israël bezet de Palestijnse gebieden en legt de Palestijnen een hard en discriminerend regime op. Dat is niet ingewikkeld, maar wel pijnlijk.

De bezetting duurt al meer dan 4 decennia en steeds groeien nieuwe generaties Palestijnen op onder het Israëlische militaire bewind. Dat veroorzaakt veel leed waarvan ook kinderen de dupe worden. De situatie van Palestijnse kinderen verdient meer aandacht. Net als voor alle andere kinderen op de wereld is het voor Palestijnse kinderen belangrijk om te weten dat er mensen zijn die achter hen staan. Daarom zet Tadamun de rechten van Palestijnse kinderen op nummer 1 en werken wij samen met iedereen die zich inzet voor de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en het VN-Verdrag voor de rechten van het kind. Wij bedenken relevante campagnes en voeren nieuwe ideeën uit om de rechten van Palestijnse kinderen hoog op de agenda te zetten en te houden.

Samen met Defence for Children International (DCI) in Palestina, in Nederland, en met het internationale secretariaat in Geneve, werkt Tadamun voor een veilige en gelijkwaardige toekomst voor Palestijnse kinderen.

Defence for Children International (DCI) zet zich in voor het realiseren van kinderrechten op wereldwijd, regionaal, nationaal en lokaal niveau. DCI heeft 47 nationale afdelingen en het internationale secretariaat zit in Genève, Zwitserland. In 1991 is Defense for Children International Palestine (DCI Palestine) opgericht om Palestijnse kinderen bij te staan en hun rechten te verdedigen. DCI Palestine spreekt daarbij alle instanties aan op hun verantwoordelijkheden, waaronder de regering van Israël en de Palestijnse Autoriteiten.

In de afgelopen jaren richtte DCI Palestine ook een netwerk op in het Midden Oosten dat kinderrechten in de regio monitort. Op 17 september 2015 publiceerde DCI Palestine haar Overview of Child Rights Situation in Arab Countries over kinderrechten in het Midden Oosten.

 

Wil je meer weten over ons werk?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina of lees het Tadamun Beleidsplan 2016.

Hier vind je onze rapportages over 2015:  Beknopte jaarrekening 2015 STG TADAMUN (v1) Final Report 2015 Tadamun summary for publication

Hier vind je de rapportage over 2016: Beknopte jaarrekening 2016 STG TADAMUN (v1)

Steun ons

Giften worden besteed aan het werk van DCIP en steun voor kinderrechten door juridische dienstverlening, door mensenrechtenrapportages en door het ontwikkelen en uitvoeren van campagnes om kinderen in Palestina een stem te geven.

Steun ons

Het Bestuur van Tadamun

karin-artsKarin Arts, voorzitter

… is hoogleraar internationaal recht en ontwikkeling aan het International Institute of Social Studies (ISS) te Den Haag, dat onderdeel uitmaakt van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2007 en in 2013 heeft zij in Palestijnse gebieden onderzoek gedaan naar de impact van de Israëlische bezetting, met speciale aandacht voor de levensomstandigheden van Palestijnse kinderen. Karin is bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Internationaal Recht; lid van de Raad van Advies van Rights Forum, en lid van de Commissie Mensenrechten van de AIV (Adviesraad Internationale Vraagstukken). Zie: www.iss.nl/arts

 

harry-derksenHarry Derksen, penningmeester

… werkte ruim 40 jaar aan internationale samenwerking. Tijdens zijn werk voor SNV en het ministerie van Buitenlandse Zaken realiseerde Harry zich dat in een goed begrip van de context de sleutel voor succes besloten ligt. In de jaren 80 werkte Harry in de vluchtelingenkampen van het ANC in Zuidelijk Afrika. Van 1992 tot 2001, tijdens de opkomst en de ondergang van het Oslo Vredesproces, was hij programma medewerker voor ICCO op Palestina en Israël. Later werd hij hoofd van de beleidsafdeling voor ICCO. In 2013 richtte Harry in Den Haag The New World Campus op voor innovatie en acceleratie van duurzame ontwikkeling. Daarnaast is hij betrokken als mentor bij Start-up bootcamp HighTech XL aan de High Tech Campus in Eindhoven. Nu is Harry directeur van The New World Campus.

aloys-van-restAloys van Rest, directeur DCI Nederland,

… is sinds juni 2010 directeur van Defence for Children-ECPAT Nederland. Vanuit die functie is hij Bestuurslid van Defence for Children International en vervult hij daarin de functie als Vice-President Europa en is hij penningmeester. Van 2007 tot 2010 was Aloys interim-manager bij achtereenvolgens Stichting Vluchteling, Rode Kruis en Oxfam Novib. Van 2000- 2007 was hij Directeur Marketing & Fondsenwerving bij Unicef Nederland.

benoit-van-keirsbilckBenoît Van Keirsbilck, president DCI

… is president van het internationale bestuur van Defence for Children International. Benoît is een van de oprichters van de Belgische sectie van DCI en is daar nu directeur. Benoît is co-directeur van Interdisciplinary Centre of the Rights of the Child (CIDE) dat een universitair programma aanbiedt in kinderrechten. Daarnaast is Benoît hoofdredacteur van Le Journal du droits des jeunes. Zie: www.defensedesenfants.be; www.defenseforchildren.org; www.lecide.be; www.jdj.be

rifat-kassisRifat Kassis, vice-president DCI

… is oprichter en directeur van Grip, een consultancy netwerk, en werkt daar als onafhankelijk consultant. Hij is co-auteur van Kairos Palestina en Kairos’ coördinator tot eind 2014. Rifat is nog steeds betrokken bij Kairos als bestuurslid. Rifat is mensenrechtenactivist en heeft in 1991 DCI Palestine opgericht. Nu is Rifat vicepresident voor Defence for Children International en heeft Azië, de Pacific, het Midden Oosten en Noord Afrika in zijn portfolio. www.grip.consulting

khaled-quzmarKhaled Quzmar, directeur DCI Palestine

… studeerde recht in Oran, Algerije en heeft een master internationaal recht van de National University of Ireland in Galway. Khaled Quzmar is de algemene directeur van DCI Palestine. Khaled begon bij  DCI Palestine in 1995 als advocaat die Palestijnse kinderen in Israëlische militaire rechtbanken bijstond. Khaled is lid van de Palestinian Bar Association. www.dci-palestine.org

Mieke Zagt, IMG_0715directeur Tadamun

… studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van campagnes waarin mensenrechten centraal staan. Mieke is oprichter van Article 1 Collective, een denktank voor strategieën voor recht,  en vicevoorzitter van Disarming Design, een label voor innovatief Palestijns design. Mieke is ook lid van het bestuur van de Nuhanovic Foundation, een fonds voor toegang tot recht voor oorlogsslachtoffers.